Det forunderlige ocean. OBS: På Planetariet.

Oplev oceanernes skjulte skønhed i Cousteau-filmen Det forunderlige ocean. Der er rabat til årskortholdere.

Det forunderlige ocean

Opdag havets hemmeligheder

Torsdag den 25. juni er der premiere på filmen “Det forunderlige ocean” i Tycho Brahe Planetariet i København.

Filmen er lavet af Jean-Michel Cousteau, søn af Jacques Cousteau, og sender dig på opdagelse til hidtil usete steder. Oplev havets mangfoldighed og bliv klogere på skønheden og den fine balance, der er grundlaget for alt liv – også menneskers.

De mindste og de største
“Lige siden 1950’erne har min far og jeg viet vores liv til havet. Om bord på ”Calypso” og ”Alcyone” udforskede vi Jordens oceaner, og til at begynde med forelskede vi os i de større dyr, som hvaler, delfiner og hajer.(..) Men det, vi ofte ikke så, var en hemmelig verden, som måske rummer den vigtigste af alle historier – at det mindste liv i havet er grundlaget for det største,” siger Jean-Michel Cousteau.

Filmen varer 40 minutter og er stykket sammen af 500 timers undervandsoptagelser.

“Mennesker beskytter det, de holder af, og alt hænger sammen. Når vi derfor beskytter havet, beskytter vi alt liv – også vores eget. (…) Det er op til os, i såvel havet som på landjorden, at værne om denne oceanernes planet, på vores vej ind i fremtiden – sammen.” – Jean-Michel Cousteau.

Oplæg fra Den Blå Planet
Inden premieren giver Daniel Flendt Dreesen fra Den Blå Planet en kort introduktion til Cousteau-familiens rolle som havformidlere.

Jacques Cousteau ville i maj være fyldt 105 år og regnes for den største havformidler i det 20. århundrede, men han begyndte ikke sådan. Interessen for livet i verdens have og beskyttelsen af samme kom gradvist, og han udviklede sig til en af de fremmeste fortalere for et forbud mod hvalfangst, ligesom han var afgørende for at få standset den franske regerings planer om at dumpe atomaffald i havet

Introduktionen varer cirka 10 minutter.

 

Tilbud til årskort-holdere
Årskort-holdere får 30 procents rabat på filmen “Det forunderlige ocean” fra den 25. juni til den 31. juli. Tilbuddet gælder for kortholder samt op til tre gæster mod forevisning af gyldigt årskort.

Se spilletider