Creeps on wheels

Creeps on wheels

Tør du røre en boaslange? Eller hvad med en melorm?

I uge 44 kan du for første gang opleve ‘Creep on wheels’ på Den Blå Planet.

Kom helt tæt på fårekyllinger, kakerlakker, boaslanger, fluer, skorpioner og andet fantastisk spændende kryb, når Den Blå Planets tændte fortællere ruller ud med vognen ‘Creep on wheels’.

Hvorfor føler mange afsky overfor kryb?

Hvis du synes kakerlakker er ulækre, så er du ikke usædvanlig. Psykologer som har undersøgt menneskers aversioner mod kryb fortæller, at langt de fleste mennersker synes, at fx kakerlakker er væmmelige.

En ting er afsky for kryb noget andet er frygt. For hvor mange afskyr kakerlakker, så frygter de dem ikke. Til gengæld frygter mange slanger og edderkopper, faktisk er de nogle at de almindeligste forbier i verden. En evolutionær teori går på, at vedvarende trusler fra giftige edderkopper og slanger har lært os, at dem skal vi holde nallerne fra.

Vi har ikke nogen evolutionær undskyldning for at afsky insekter som kakerlakker, da de ikke har udgjort nogen trussel mod os. Afskyen menes at være kulturelt bestemt, da afskyen er større i den vestlige kultur end i steder, hvor kakerlakker og andre kryb er mere almindelig.

Ofte skyldes væmmelsen, at vi har begrænset viden om de små kræ, så måske du efter et besøg hos Creep on wheels på Den Blå Planet vil få mere positive følelser for kryb og kravl.

Oplysninger