Youtube: Mød instruktøren bag filmen

CPH:DOX på Den Blå Planet

Film: Sea of Shadows og debat om truede dyrearter og bifangst

Sea of Shadows er ikke en gennemsnitlig undervandsdokumentar om truede dyrearter. Det er nemlig en film, der fortæller den gruopvækkende historie om, hvordan mexicanske narkokarteller ødelægger økosystemer og er i fuld gang med at udrydde Golfmarsvinet – verdens mindste hval, der i skrivende stund kun er 15 eksemplarer tilbage af. Deres eksistens er truet, fordi de bliver fanget som bifangst, når den mexicanske mafia fisker efter totoabafisken, hvis svømmeblære bliver betragtet som værende hellig i dele af Kina. Totoabaen har det passende øgenavn ‘havets kokain’, fordi dens svømmeblære kan sælges for op til 100.000 dollars på det sorte marked i Kina.

Miljøaktivister, den mexicanske flåde og undercover-efterforskere kæmper nu mod det stærke korrupte system for at redde de sidste Golfmarsvin.

Dyk ned under havets overflade i en hæsblæsende film, der tager os helt tæt på Golfmarsvinet og de aktivister og efterforskere, der kæmper for at redde den truede dyreart.

Debat om truede dyrearter og bifangst

Vi viser den hæsblæsende og storslåede film i de helt rigtige omgivelser på Den Blå Planet. Efterfølgende vil der være debat foran den store oceantank om udrydningstruede dyrearter og bifangst. Debatten bliver mellem marinbiolog og programchef for ocean conservation i WWF Danmark Thomas Kirk Sørensen og prof. Dr.scient. ved Grønlands Naturinstitut Mads Peter Heide-Jørgensen, der selv har været i Mexico for at studere og redde vaquita’en. Derudover deltager også Cynthia Smith, der er dyrlæge og med i filmen og Dr. Lorenzo Rojas-Bracho, som bliver kaldt mr. Vaquita, da han er verdens førende ekspert i dyret. De kommer begge fra Mexico i anledning af visningen.

Debatten vil blive ledet af moderator Daniel Flendt Dreesen. Tang Bistro og Café holder baren åben og serverer snacks i temaets ånd.

Køb billetter

Bemærk: Arrangementet kræver en billet fra Billetto

Standard: DKK 170,00 + DKK 17,74 gebyr
Årskort: DKK 85,00 + DKK 11,36

Oplysninger