CPH:DOX. A River Below

Efterfølgende debat og bæredygtige havsnacks.

CPH:DOX præsenterer ‘A River Below’ som en del af ‘Nights at the Aquarium’ i samarbejde med Den Blå Planet.

‘A River Below’ er et dokumentarisk drama af Mark Grieco om den udrydningstruede lyserøde floddelfin i Amazonas, der i et uventet twist rejser et etisk dilemma for en brasiliansk biolog – og for det lokale flodfolk.

Debat og gratis bæredygtige havsnacks

Oplev filmen i de helt rigtige rammer på den Blå Planet. Efter filmen debatterer biolog Jonas Geldmann fra Cambridge Unviersity, antropolog Stine Stine Krøijer fra Københavns Universitet og kommunikationschef i Verdens Skove Nikolai Lang naturbevarelseskonflikter foran Oceantankens levende bagtæppe af elegante hammerhajer og ørnerokker

Bistro Tang serverer gratis bæredygtige havsnacks, baren åbner og akvarierne kan udforskes på egen hånd.

Pris: 150 kr (inkl. film, debat, havsnacks og entré fra kl. 17.30).

Årskortholdere kan skrive til Den Blå Planet og modtage en 20 % rabatkode.

Køb billetter

Om filmen

Det massive fiskeri i Amazonas presser den unikke, lyserøde floddelfin mod udryddelse. Det ellers nysgerrige og tillidsfulde dyr bliver jaget og dets kød brugt som lokkemad til at fange ådselsfisk – en fladpandet malle, som bliver eksporteret i tonsvis.
Delfinen forsvinder fra Amazonas’ floder og hele artens overlevelse er på spil.

‘A River Below’ kommer helt tæt på den kendte brasilianske biolog og tv-vært Richard Rasmussen, når han skrider til radikale handlinger for at få delfinen beskyttet. Men problemstillingen vendes pludselig på hovedet, da filmholdet præsenterer den excentriske biolog for indfødte fiskeres vrede over, at deres eneste indtægtskilde forsvinder ved fredning af mallen. Det afgørende og uafklarede dilemma, som instruktør Mark Grieco sætter i centrum, er paradoksalt nok hvem, der har mest brug for beskyttelse: dyrene eller menneskene?

Aftenen er støttet af Lundbeckfonden og Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Oplysninger