Blå Mandags Jazz

Blå Mandags Jazz

Oplev årets første jazzkoncert bl.a. med tenorsaxofonisten Claus Waidtløw, modtager af Danish Jazz Award 2015.

Den Blå Planet er stolte af at kunne løfte sløret for en vaskeægte premiere, når jazz-kurator Jens Skou Olsen sender sin første trio af jazzmusikere på scenen ved Spisestedet Øst med udsigt over Øresund.

18. januar bliver første led i en række af månedlige jazzkoncerter, hvor professionelle musikere finder melodien sammen næsten som forskellige arter, der må prøve sig frem med deres specifikke udtryk for tilsammen at forme et bæredygtigt økosystem. Jazz er eminent til at beskrive det akvatiske livs organiske bevægelser.

Musikere
Claus Waidtløw, sax, hjemmeside
Klaus Nørgaard, kontrabas
Anders Provis, trommer

Medbring en ven med dit årskort

Koncerten foregår i Spisestedet Øst og er gratis, når indgangen er betalt. Har du årskort, kan du og en ven også komme ind. Læs mere om årskort

Meyers vinterspecialiteter i Spisestedet ØST

Der ingen grund til at høre jazz på tom mave. Derfor serverer Spisestedet ØST på jazzaftenen braiseret kalvespidsbryst med most, enebær og sort peber. Vi serverer smørstegt vinterkål, salat af æbler og hasselnødder og persillekartofler til for at fuldende måltidet. Pris: DKK 125. Har du årskort får du 10% rabat.
Se hele menukortet her.

Om Jazz på Den Blå Planet

Den Blå Planet åbner i 2016 sluserne for Blå Mandage – en sand bølge af swingende live-jazz-oplevelser. Fordelt på tretten mandage vil en stime af 35 jazzmusikere fra den danske jazzelite sætte hinanden stævne. Her vil de lade sig inspirere af Den Blå Planets bølgende former, blide klange og glimtende toner i grønt og blåt og skabe nye fortolkninger af jazzens store sangbog.

Danish Jazz Award, Ben Webster Prisen, JASA Prisen, Bent Jædig Prisen og Palæ Bar Prisen er blot nogle af de utallige anerkendelser, som er repræsenteret blandt disse musikere. Tretten jazzkoncerter vil trække på en af jazzmusikkens ældste måder at udvikle og forny sig: Det skabende møde mellem ung og gammel, når helt unge talenter udfordrer de erfarne jazzmusikere. Børn og børnebørn af efterkrigstidens toneangivende danske jazzmusikere som Erik Moseholm, Fritz von Bülow og Bent Haastrup spiller med sprællevende jazzikoner som basunisten Ole ”Fessor” Lindgren og klarinettisten Jørgen Svare.

Jazzmusikkens dybe vande tilføres nye friske strømninger, og resultatet er dugfrisk, storswingende akustisk, håndspillet jazzmusik. I løbet af disse tretten mandage i 2016 vil nye musikalske bånd smedes og nye strømmende jazzoplevelser opstå for øjnene og ørene af os. Velkommen!

Oplysninger