Årets giftigste foredrag

Arne og Brian arbejder med giftslanger - i sidste ende for at redde menneskeliv.

Oplev to internationalt anerkendte forskere, Arne Redsted Rasmussen og Brian Lohse, berette om deres fælles kærlighed for den dødsensgiftige olivenbrune havslange og deres projekt om at kreere nye og billigere modgifte.

Den Blå Planet og de to videnskabsmænd har i knap to år samarbejdet om at bedrive forskning, der kan reducere det høje antal af mennesker, der hvert år omkommer af slangebid. Fire smukke olivenbrune havslanger har siden juli sidste år svømmet rundt i Den Blå Planets varme saltvand, hvorfra de med jævne mellemrum og største forsigtighed er blevet malket for gift. Gift som derfra er blevet analyseret og brugt i bioteknologisk forskning til at udvikle syntetiske modgifte, arbejde der allerede er blevet foreviget i videnskabelige tidskrifter.

Nu vender Arne og Brian tilbage til Den Blå Planet og fortæller den fascinerende historie om havslangegiftens rejse, mytiske styrke og fremtidige potentiale som lægemiddel.

Foredraget vil foregå foran den enorme Oceantank og er gratis, når indgangen er betalt. Har du årskort, kan du og en ven også komme ind. Der er begrænset antal pladser, der fordeles efter først til mølle princippet.

Oplysninger