Den Blå Planet får fisk i pose og sæk

Først skal de fanges, pakkes og registreres. Så skal de sendes, hentes, tælles, flyttes, akklimatiseres og afstresses og så er fisk fra fjerne lande klar til at flytte i udstillingsakvarierne på Den Blå Planet.

Der er mange led i processen, når Den Blå Planet importerer fisk fra udlandet. Det går som regel godt, men der er flere ting, der kan gå galt. Fiskene kan blive syge eller i værste tilfælde dø som følge af rejsen. Dyrepasserne er rutinerede i modtagelse af importerede fisk, men de stræber altid på at blive endnu bedre.

Læs om fiskeflytninger i mellem akvarierne på Den Blå Planet her

Speciale i fisketransport

Dyrepasserelev Stella Jørgensen er særligt interesseret i akklimatisering af fisk efter lange rejser. Hun er derfor rejst til Kenya for at skrive speciale som dyrepasser om netop det. Hun skal undersøge den proces, der til daglig ikke er synlig for dyrepasserne på Den Blå Planet og undersøge, hvordan fiskene bliver fanget, behandlet og sendt fra fangsstationen. Ud fra observationerne udarbejder hun en rapport over, hvordan Den Blå Planet sikrer, at flest mulige fisk får en god ankomst.

Se den vilde video og læs historien om den første danske odder i en CT-scanner her

Akklimatisering af fisk

Når Den Blå Planet modtager fisk, følger en omhyggelig procedure med akklimatisering. Efter den lange rejse har fiskene udskilt affaldsstoffer i transportvandet og ophobet giftstoffer i kroppen. Hvis man skifter det ‘beskidte’ vand ud med rent vand med det samme, vil fiskene ikke have mulighed for at tømme sig for giftstofferne og kan i værste tilfælde dø. Derfor tilsættes nyt vand ganske langsomt, så fiskene langsomt akklimatiseres. Den gode vandkvalitet hjælper også fiskene med at afstresse, og når fiskene har vænnet sig til Den Blå Planets vand, er de klar til at komme i udstillingsakvarierne.