Den Blå Planet udstiller hvidplettet hornhaj, som det første akvarie i verden

Den Blå Planet udstiller hvidplettet hornhaj, som det første akvarie i verden

Hvad er forskellen på en torsk, en rokke og en hvidplettet hornhaj? Der er i grunden mange forskelle, men en hvidplettet hornhaj har som den eneste art aldrig været udstillet på et akvarie. Før nu.

Den Blå Planets samling af dyr er blevet endnu mere fantastisk. En ny gæst fra det Indiske Ocean er flyttet ind til de andre tropiske dyr. Når du som gæst møder den hvidplettet hornhaj, Heterodontus ramalheira, så ser du på lidt af en sensation. For aldrig tidligere har et akvarie i verden udstillet lige netop denne hajart. Nu er det ikke pænt at prale, men du har altså noget at prale af, når du har set den, for dine venner har garanteret aldrig set denne haj før.

Hajen lever ved Afrikas østkyst, men inden du pakker snorkleudstyret for at komme ned og se den i sit naturlige miljø, så er det værd at vide, at Den hvidplettet hornhaj lever en mørk tilværelse langt under havets overflade. Så med mindre du er en uovertruffen fridykker skal du ikke forvente at se den, da den befinder sig på mellem 40 – 275 meters dybde.

En mariehøne vil blive grøn af misundelse, når den ser, hvor mange smukke prikker en hornhajen har. Det giver den en meget spændende udseende. Når man betragter den, er det også svært at undgå at lægge mærke til dens små horn, som den har ved finnerne. Hornene menes at være giftige og hjælper hajen imod angreb.

I det hele taget er der en del forskere endnu ikke ved om hajen, hvorfor vi er glade for at kunne sætte fokus på den i vores udstilling.